Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ημέρα Σκέψης στη Στρογγυλή!

Ο καιρός δεν μας πτόησε! Η Αγέλη και η Ομάδα μας γιόρτασαν την Ημέρα Σκέψης με ένα ενιαίο πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει τα ενήλικα στελέχη του Συστήματος. Παρά τον βροχερό καιρό τα παιδιά βγήκαν από τις εγκαταστάσεις μας και χάρηκαν το παιχνίδι στην Καναβιά, σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία του χωριού.
Επισκέφθηκαν νοερά διάφορες χώρες, "εξέδωσαν" ταυτότητες μαθαίνοντας τη διαδικασία και τη χρησιμότητα της ταυτοπροσωπίας, σχεδίασαν τη σημαία της χώρας που επισκέφθηκαν και την κόλλησαν στον παγκόσμιο χάρτη, χρωμάτισαν την παραδοσιακή στολή της, το εθνικό έμβλημα του Προσκοπισμού των χωρών που επισκέφθηκαν και έμαθαν σε 17 γλώσσες πώς λέγεται ο "Πρόσκοπος"!  
Tα παιδιά, αφού σχεδίασαν, χρωμάτισαν και έκοψαν την πεταλούδα "Μόναρκ" που ζει στο Μεξικό, στη συνέχεια την καρφίτσωσαν επάνω σε μία σφαίρα από φελιζόλ, δηλωτική της υδρογείου.

Σήμερα, το ταξίδι τους ήταν νοερό. Με τη φαντασία τους ταξίδεψαν και κάλυψαν μεγάλες αποστάσεις. 

"Σας εύχομαι κάποια στιγμή αυτά τα νοερά ταξίδια να πραγματοποιηθούν και να γίνουν βίωμα και εμπειρία. Να γνωρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη, ανθρώπους, πολιτισμούς και να διαμορφώσετε πολυπολιτισμική συνείδηση και προσωπικότητα. Να συναντήσετε Προσκόπους από κάθε γωνιά της γης και να ανταλλάξετε το δικό μας, γαλανόλευκο μαντήλι, με το δικό τους. Να δώσετε και να λάβετε Πολιτισμό. Τότε θα είστε πλούσιοι, και αυτόν τον πλούτο θα τον κουβαλάτε για πάντα στην ψυχή σας. Πρόκειται για μια επένδυση που ποτέ δεν θα σας ζημιώσει, αντίθετα πάντα θα σας αποζημιώνει και με το παραπάνω. Να είστε καλά! Και σε άλλα ταξίδια, νοερά και πραγματικά!
Χρόνια πολλά και καλή Ημέρα Σκέψης!".

"Κάονας"

*Δυστυχώς, ο καιρός και η βροχή δημιούργησαν δυσκολίες και η συλλογή φωτογραφιών είναι πενιχρή. Επιφυλασσόμαστε..!