Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η δύναμη του συνόλου!

Χτες το βράδυ, 5 Φεβρουαρίου 2014, ήταν μία ιδιαίτερη μέρα! Όχι μόνο για τους κατοίκους της Κέρκυρας, αλλά για όλους τους Έλληνες. 
Ένας στόχος μάς έφερε πιο κοντά. Η περίπτωση του μικρού Παναγιώτη είναι ενδεικτική για το τι μπορούμε να επιτύχουμε όλοι μαζί. 
Η ανταπόκριση όλων στο κάλεσμα για συμμετοχή στον τηλεμαραθώνιο του Star Channel Κέρκυρας ήταν θεαματική και συγκινητική.
Τα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε στο τηλεφωνικό κέντρο απέδειξαν ότι δεν προσφέρει μόνο εκείνος που έχει οικονομικό πλεόνασμα, αλλά και εκείνος που ακόμα και σε αυτήν την τραχιά εποχή κρατά την ευαισθησία στην καρδιά του. 
Τα χρήματα που συλλέχθηκαν είναι το μέσο για να μεταβεί ο Πανούλης στο Memorial, όπου και θα υποβληθεί σε ειδική θεραπεία. Το μήνυμα που αναδύθηκε από αυτήν την έκρηξη ανθρωπισμού και αλτρουισμού είναι διαχρονικό και πέρα από την ειδική περίπτωση: Μαζί μπορούμε περισσότερα! Μαζί εκμηδενίζουμε τις αποστάσεις και φέρνουμε πιο κοντά αυτό που φαντάζει μακρινό και δυσπρόσιτο. 
Πρόσκοποι και Οδηγοί, αλλά και πλήθος άλλων οργανισμών, συλλόγων, μα κυρίως άνθρωποι καθημερινοί, άλλοι επώνυμοι, πολλοί ανώνυμοι, έδωσαν το παρόν. Ας ευχηθούμε το μήνυμα της χθεσινής ημέρας να μην πάψει να ηχεί για να μας θυμίζει τι μπορεί να πετύχει ο άνθρωπος όταν βγει από τον εαυτό του και ενωθεί με το σύνολο.