Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Διήμερο επιβίωσης κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε. Κέρκυρας (2014)

Στις 15-16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το διήμερο του κλάδου Ανιχνευτών της Π.Ε. Κέρκυρας στο Κομπίτσι. Μέσα στο φυσικό περιβάλλον του χωριού, σε μια δασική έκταση με κουκουναριές και πυκνή βλάστηση, οι Ανιχνευτές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους και να δοκιμαστούν οι αντοχές τους!
Περιπέτεια, προσκοπική τεχνική που αποσκοπεί στην εξοικείωση με τη φύση και στην επιβίωση μέσα σε αυτήν ήταν μερικά από τα συστατικά του διημέρου. 
Επιβίωση ή διαβίωση; Διαβίωση με σκοπό την άσκηση, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε περίπτωση που κάποια στιγμή ολισθήσουμε από την κατάσταση της διαβίωσης στην αναγκαιότητα της επιβίωσης: είδη φωτιάς, προσανατολισμός με όργανα, μαγείρεμα, εναέρια διάσχιση ποταμού, γεφυροποιία, διήθηση νερού, σκαπανική και άλλες πολλές ήταν οι κατηγορίες στις οποίες θα μπορούσαμε να κατατάξουμε τις γνώσεις που πήραν οι Ανιχνευτές μας από αυτό το διήμερο!
Ωστόσο, το σπουδαιότερο απ' όλα ήταν τα κουρασμένα χαμόγελα ικανοποίησης που όλοι μας αντικρίσαμε την Κυριακή το απόγευμα. Χαμόγελα που προεξοφλούν τη συνέχεια! Ο απόηχος του διημέρου ηχεί ακόμα και θα συνεχίσει να "ταξιδεύει" για καιρό. Ως πότε; Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας σε νέες περιπέτειες...