Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Από καρδιάς... Ευχαριστώ!

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που έδωσαν το παρόν σήμερα σε αυτήν την αξιόλογη δράση-θεσμό της Π.Ε. Κέρκυρας. Ευχαριστώ και τους γονείς που κατάφεραν να φέρουν τα παιδιά κοντά μας. Και βέβαια, δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τη Στέλλα Ασωνίτη, τη Στέλλα Παγκράτη (Τζέντου), τον Μάριο Θέμα και τη Γιώτα Καμπαντάη. 
Επίσης, τον κ. Νίκο Αρτινόπουλο, ο οποίος, πρόθυμα, μας ακολούθησε σε όλη τη διαδρομή και μας βοήθησε με κάθε τρόπο.
Η παρουσία όλων ήταν πολύτιμη βοήθεια. 
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς.
Γιάννης Κηπουρός (Κάονας)

Γίνε μια μέρα Πρόσκοπος, Χαμόγελα επιτυχίας!

Σε πείσμα των καιρών, οι Κερκυραίοι απέδειξαν σήμερα ότι μπορούν και θέλουν να ΓΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ! 
Οι κάτοικοι της πόλης της Κέρκυρας αγκάλιασαν για ακόμη μία χρονιά τη δράση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, προσφέροντας τρόφιμα για εκείνους που τα έχουν ανάγκη.
Περισσότερο από δύο τόνοι συγκεντρώθηκαν στο Προσκοπείο, και από εκεί, μετά την άμεση συσκευασία τους, πρόκειται να διατεθούν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, σε φορείς και οργανώσεις που φροντίζουν τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Γίνε μια μέρα Πρόσκοπος!













Ας δώσουμε όλοι όσοι μπορούμε, για εκείνους που δεν μπορούν... όλοι μαζί θα κάνουμε τη διαφορά με μεγάλο πρωταγωνιστή της ημέρας τον Κερκυραίο πολίτη. Σε αυτόν βασίζεται η επιτυχία και το τελικό αποτέλεσμα.

Το 10ο Σύστημα Προσκόπων Στρογγυλής θα είναι εκεί...


Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Καλή χρονιά!

Οι Πρόσκοποι της Στρογγυλής(*) σάς εύχονται χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Το καράβι της ζωής μας ας μας οδηγήσει και φέτος σε νέες περιπέτειες και εμπειρίες, όμως το ταξίδι μας ας καταλήγει πάντα με ασφάλεια σε απάγκια, υπήνεμα λιμάνια... ο φωτεινός ουρανός ας μας δείχνει πάντοτε την πορεία!

Ευτυχισμένο 2014!

(*) Οι Βαθμοφόροι, τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 10ου Συστήματος Προσκόπων Στρογγυλής.

Γυρίσματα; Γίνε μια μέρα πρόσκοπος;

Aκούσαμε κάτι για γύρισμα, σκηνοθεσία, και για μία δράση με το κωδικό όνομα:"Γίνε μια μέρα Πρόσκοπος"! Και φυσικά, σπεύσαμε!
Όσοι είναι από την Κέρκυρα, ίσως καταλαβαίνουν τι σημαίνουν όλα αυτά! Για όλους τους άλλους αρκεί εδώ να πούμε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Π.Ε. Προσκόπων Κέρκυρας, που παρακινεί τον Κερκυραίο πολίτη να γίνει για μια μέρα πρόσκοπος, προσφέροντας από αυτό που έχει σε μικρό βαθμό (κυρίως, τρόφιμα μακράς διάρκειας) σε αυτόν που δεν έχει καθόλου. Αυτό περίπου είναι και το φετινό μότο της δράσης! Η ημέρα είναι καθορισμένη: 12 Ιανουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν από τα επίσημα διαδικτυακά και μη, μέσα, από την Περιφερειακή Εφορεία. 
Σε αυτό το πλαίσιο, Ανιχνευτές της 10ης Κοινότητας Στρογγυλής συμμετείχαν στα γυρίσματα ενός σποτ, που πρόκειται να προβληθεί τις επόμενες μέρες! Γι' αυτήν τη συμμετοχή τους, ευχαριστώ προσωπικά τον Στέφανο, την Όλγα, τη Μαριάννα και τη Σταματία! Παιδιά σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή! Καλή χρονιά και καλή πρόοδο σε όλους σας και βέβαια, καλή επιτυχία στη δράση της Περιφερειακής Εφορείας. Θα είμαστε εκεί!



31 Δεκεμβρίου 2013! Κάλαντα!

 Κάλαντα από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ! Οι Πρόσκοποι της Στρογγυλής βγήκαν στις ρούγες του χωριού και γέμισαν τη γιορταστική ατμόσφαιρα με παιδικές φωνές και μελωδίες! Παινέματα και καλοτυχίσματα ακούγονταν σε κάθε σπίτι του χωριού! Ούτε η βροχή δεν κατάφερε να μας σταματήσει, και κάτω από τις ομπρέλες μας, δύο-δύο, τρεις-τρεις συνεχίσαμε οδεύοντας προς τον σκοπό μας!
 Λες και ο ίδιος ο Πλάστης επιθύμησε να έρθουμε πιο κοντά λίγο πριν αποχαιρετίσουμε τον νέο χρόνο!


   Έτσι λοιπόν, ας μείνουμε... ενωμένοι και αγαπημένοι, ο ένας κοντά στον άλλον! Σαν να μην έχουμε από πάνω μας μία σκεπή να μας φυλάγει από τις στάλες τις βροχή, αλλά μία ομπρέλα που οφείλει να σκεπάσει περισσότερα από ένα πρόσωπα!
Να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου να ξαναβρεθούμε στα κατώφλια των ίδιων σπιτιών, για να δούμε τους ίδιους νοικοκύρηδες γελαστούς και ευημερούντες! Τότε θα καταλάβουμε πως οι ευχές μας "έπιασαν τόπο...".
Υγεία και ευτυχία σε όλους από το 10ο Σύστημα Προσκόπων Στρογγυλής!