Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Περιβαλλοντολογικό 2ήμερο Αγελών με τη συμμετοχή και δημοτικών σχολείων

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το δεύτερο περιβαλλοντολογικό διήμερο στη λιμνοθάλασσα Κορισσίων με τη συμμετοχή Αγελών από συστήματα της πόλης και βέβαια το δικό μας. Το Σάββατο το βράδυ καταλύσαμε στο κατασκηνωτικό κέντρο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κερκύρας, στη Μεσογγή. 
   Το πρωί της Κυριακής, λυκόπουλα και μαθητές από τα δημοτικά σχολεία του νησιού επιβιβαστήκαμε σε λεωφορεία με προορισμό τη λιμνοθάλασσα Κορισσίων. 
   Εκεί μας περίμενε ο κ. Σταμάτης Γκίνης, βιολόγος, ειδικός στα υδάτινα οικοσυστήματα, ο οποίος είχε την καλοσύνη, αφού μας έδωσε αρκετές χρήσιμες πληροφορίες για το οικοσύστημα που βρίσκεται στα όρια της περιοχής μας, να μας συνοδεύσει μέσα στο δάσος που διατρέχει τις όχθες της λιμνοθάλασσας, υποδεικνύοντάς μας κατάλληλα σημεία για το στήσιμο φωλιών για τα πτηνά του οικοσυστήματος.
   Τα παιδιά με τη σειρά τους, με τη βοήθεια των βαθμοφόρων που τα συνόδευαν, κάρφωσαν τις ξύλινες κατασκευές σε υπήνεμα σημεία μέσα στο δάσος. 
   Ελπίζουμε, ο κόπος τους να ανταμειφθεί και να κατοικήσουν σε αυτές ακόμη περισσότεροι πληθυσμοί σπάνιων πτηνών που βρίσκουν καταφύγιο σε αυτόν τον φυσικό πνεύμονα της περιοχής.