Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πρόσκοποι Στρογγυλής: 16 χρόνια παρουσίας!

10ο Σύστημα Προσκόπων Στρογγυλής.

 Το ξεκίνημα. Αρχείο Π.Ε. Κέρκυρας.
To 10ο Σύστημα Προσκόπων ξεκίνησε να λειτουργεί το 1997 στο γραφικό χωριό της Στρογγυλής. 
Από τότε έως και σήμερα, ψυχή του Συστήματος είναι η ιδρύτρια Μυρτώ Ασωνίτη, η οποία ακόμα και σήμερα υπηρετεί το Σύστημα ποικιλοτρόπως, προσφέροντας και στηρίζοντας τους σημερινούς βαθμοφόρους του. Μαζί της, συνοδοιπόροι στο έργο τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης δίνουν λύσεις και συμπαραστέκονται έμπρακτα, δραστήρια και ενεργά με μόνο σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους Συστήματος.
Οι άνθρωποι του Συστήματος, πιστοί στις αρχές της Προσκοπικής Κίνησης και καθοδηγούμενοι από το όραμα του Ιδρυτή υπηρετούν τον προσκοπισμό, παρέχοντας τη δυνατότητα σε νέες και νέους της Νότιας Κέρκυρας να έρθουν κοντά και να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες που θα φωτίζουν τα κατοπινά βήματα της ενήλικης ζωής τους. Εμπειρίες αξέχαστες, στον κύκλο της Αγέλης, στο Συμβούλιο της Τιμής, στη Σύνοδο της Κοινότητας Ανιχνευτών, στις κατασκηνώσεις, στη δουλειά και στο παιχνίδι. 
Αυτό το παιχνίδι συνεχίζουμε να παίζουμε και εμείς με τους μικρούς μας φίλους σε έναν ευλογημένο κατάφυτο τόπο, και μέσα από την παιδευτική του αξία, μαθαίνουμε τη ζωή. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε με όλο και περισσότερους νέους της ευρύτερης περιοχής.
Σας περιμένουμε λοιπόν να γνωριστούμε από κοντά και να παίξουμε μαζί το προσκοπικό παιχνίδι. Γιατί, όπως είχε πει και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος: "Σταματάμε να παίζουμε όχι επειδή μεγαλώνουμε, αλλά μεγαλώνουμε επειδή σταματάμε να παίζουμε". 

Ακόμα το σκέφτεστε; (!)


                                                       Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,
οι βαθμοφόροι του Συστήματος και 
η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης