Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

28η Οκτωβρίου. Συμμετοχή στην παρέλαση των Συστημάτων στην πόλη της Κέρκυρας

Το Σύστημά μας συμμετείχε και φέτος στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου με τη συμμετοχή του στην παρέλαση των Συστημάτων, στην πόλη της Κέρκυρας. Η Αγέλη, η Ομάδα, η Κοινότητα και όλοι οι βαθμοφόροι μας βρέθηκαν από το πρωί της Δευτέρας στην πόλη, συγκεντρωμένοι μαζί με τους αδελφούς προσκόπους της πόλης, στο Φαληράκι.
Μετά από μία σύντομη αναφορά στον εορτασμό της ημέρας και στην εποποιία του 1940, όλα τα Συστήματα και τα επιμέρους τμήματα ξεκινήσαμε για την παρέλαση, μετά το τέλος της οποίας συγκεντρωθήκαμε ξανά στο Προσκοπείο.

Ευχαριστούμε τους γονείς των Λυκοπούλων, Προσκόπων και Ανιχνευτών που και φέτος συντονίστηκαν και βοήθησαν στη μετακίνηση από την Εστία μας στην πόλη και πίσω, αλλά και τα ίδια τα παιδιά για την πολύ καλή παρουσία τους. 


(Πηγή video: Αρχείο Σπύρου Μαργαρίτη.)

  

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Περιβαλλοντολογικό διήμερο

Ο σεβασμιότατος Ιωάννης Σπιτέρης,
 Καθολικός Αρχιεπίσκοπος, συνομιλεί με Προσκόπους και Οδηγούς.
Στις 26 και 27 Οκτωβρίου το Σύστημά μας μαζί με οδηγικές ομάδες συμμετείχαν σε περιβαλλοντολογικό διήμερο που διοργάνωσε ο Δήμος Κερκυραίων στις εγκαταστάσεις των Καθολικών στη Μεσογγή. 
Την πρώτη μέρα τα παιδιά συνομίλησαν με πυροσβέστες, παρακολούθησαν προβολές οικολογικού περιεχομένου, και τη δεύτερη, περιηγήθηκαν στη λίμνη Κορισσίων (κεδροδάσος, αραχνόδασος, σκοτεινό δάσος), ὀπου και τοποθέτησαν μαζί με τους προσκόπους και οδηγούς βαθμοφόρους, φωλιές για τα ενδημικά πτηνά της λίμνης Κορισσίων. Η λίμνη αποτελεί σπουδαίο υδροβιότοπο και η προστασία της θα πρέπει να είναι μέλημά μας.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη του σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου των Καθολικών, ο οποίος μίλησε για την ευθύνη που έχουμε όλοι μας όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.
Πράγματι, δεν πρόκειται για κάτι που μας ανήκει, αλλά για κάτι που απλώς μας έχει παραχωρηθεί με την υποχρέωση να το προστατεύουμε, και με σκοπό να το παραδώσουμε ακέραιο στα παιδιά μας.

Πρόσκοποι Στρογγυλής: 16 χρόνια παρουσίας!

10ο Σύστημα Προσκόπων Στρογγυλής.

 Το ξεκίνημα. Αρχείο Π.Ε. Κέρκυρας.
To 10ο Σύστημα Προσκόπων ξεκίνησε να λειτουργεί το 1997 στο γραφικό χωριό της Στρογγυλής. 
Από τότε έως και σήμερα, ψυχή του Συστήματος είναι η ιδρύτρια Μυρτώ Ασωνίτη, η οποία ακόμα και σήμερα υπηρετεί το Σύστημα ποικιλοτρόπως, προσφέροντας και στηρίζοντας τους σημερινούς βαθμοφόρους του. Μαζί της, συνοδοιπόροι στο έργο τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης δίνουν λύσεις και συμπαραστέκονται έμπρακτα, δραστήρια και ενεργά με μόνο σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους Συστήματος.
Οι άνθρωποι του Συστήματος, πιστοί στις αρχές της Προσκοπικής Κίνησης και καθοδηγούμενοι από το όραμα του Ιδρυτή υπηρετούν τον προσκοπισμό, παρέχοντας τη δυνατότητα σε νέες και νέους της Νότιας Κέρκυρας να έρθουν κοντά και να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες που θα φωτίζουν τα κατοπινά βήματα της ενήλικης ζωής τους. Εμπειρίες αξέχαστες, στον κύκλο της Αγέλης, στο Συμβούλιο της Τιμής, στη Σύνοδο της Κοινότητας Ανιχνευτών, στις κατασκηνώσεις, στη δουλειά και στο παιχνίδι. 
Αυτό το παιχνίδι συνεχίζουμε να παίζουμε και εμείς με τους μικρούς μας φίλους σε έναν ευλογημένο κατάφυτο τόπο, και μέσα από την παιδευτική του αξία, μαθαίνουμε τη ζωή. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε με όλο και περισσότερους νέους της ευρύτερης περιοχής.
Σας περιμένουμε λοιπόν να γνωριστούμε από κοντά και να παίξουμε μαζί το προσκοπικό παιχνίδι. Γιατί, όπως είχε πει και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος: "Σταματάμε να παίζουμε όχι επειδή μεγαλώνουμε, αλλά μεγαλώνουμε επειδή σταματάμε να παίζουμε". 

Ακόμα το σκέφτεστε; (!)


                                                       Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,
οι βαθμοφόροι του Συστήματος και 
η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης